بیماری کرونا با تب شروع میشود. در واقع تب شایع ترین نشانهای است که در میان بیماران مبتلا به ویروس کرونای جدید در چین دیده شده.
به تازگی تحقیقی بر روی حدود ۱۴۰ بیمار بیمارستان ژونگ نان ِ دانشگاه ووهان صورت گرفته که الگوی مشخصی از نشانههای مرتبط با ویروس کرونای ووهان را ارائه میدهد، عامل بیماریای که حالا با عنوان کووید-۱۹ شناخته میشود. دمای بدن نزدیک به ۹۹ درصد از این بیماران بالا بود، در حالی که بیشتر از نیمیاز آنها به خستگی و سرفه خشک دچار شده بودند. نزدیک به یک سوم آنها هم با دردهای عضلانی و سختی در نفس کشیدن دست و پنجه نرم میکردند.
طبق پژوهش مرکز کنترل بیماریها در چین، نزدیک به ۸۰ درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا خفیف هستند. حدود ۱۵ درصد از این بیماران به نوع شدید بیماری کرونا مبتلا شده اند و ۵ درصد هم وضعیت وخیمیداشته اند.
در ادامه میخواهیم ببینیم از زمان ابتلا به ویروس کرونا هر روز چه نشانههایی در بدن بروز پیدا میکند. موارد زیر نشانههایی هستند که به طور معمول در میان بیماران مبتلا به این ویروس دیده شده اند.
- روز اول: بیمار دچار تب میشود. ممکن است احساس خستگی، دردهای عضلانی و سرفه خشک هم داشته باشد. عدهی کمیاز بیماران ممکن است یک تا دو روز اول دچار اسهال یا حالت تهوع شوند.
- روز پنجم: ممکن است نفس کشیدن برای بیمار سخت شود، به خصوص اگر سن بالایی داشته باشد یا از قبل به بیماری دیگری مبتلا باشد.
- روز هفتم: طبق پژوهش دانشگاه ووهان، به طور متوسط ۷ روز طول میکشد تا بیمار به مرحلهای برسد که در بیمارستان بستری شود.
- روز هشتم: در این مقطع، بیمارانی که از موارد شدید بیماری کرونا باشند (که طبق پژوهش مرکز کنترل بیماریها در چین، این دسته ۱۵ درصد کل موارد ابتلا را تشکیل میدهند) دچار سندرم دیسترس تنفسی (سختی در تنفس) حاد میشوند. این مشکل زمانی رخ میدهد که مایعات در ریهها انباشته میشوند. سندرم دیسترس تنفسی حاد اغلب کشنده است.
- روز دهم: اگر نشانههای بیماری رو به وخامت گذاشته باشد، به احتمال زیاد بیمار به آی سی یو یا همان بخش مراقبتهای ویژه منتقل میشود. این بیماران در مقایسه با بیمارانی که از موارد خفیف تر بیماری کرونا هستند، احتمالاً دردهای شکمیو بی اشتهایی بیشتری دارند. فقط تعداد اندکی از آنها جان خود را از دست میدهند. نرخ مرگ و میر بیماری کرونا در حال حاضر در حوالی ۲ درصد پرسه میزند.
- روز هفدهم: کسانی که از بیماری بهبود یافته باشند، به طور متوسط، بعد از گذشت دو و نیم هفته، از بیمارستان مرخص میشوند.
با این حال، ممکن است اولین نشانههای بیماری کرونا به محض مبتلا شدن در فرد بروز پیدا نکنند. به گفتهی کارشناسان، ممکن است فرد به ویروس کرونا مبتلا شده باشد اما به مدت ۵ روز یا بیشتر هیچ نشانهای در او وجود نداشته باشد.
نشانهها از زمان ظاهر شدن میتوانند شبیه به ذات الریه باشند. اما شکل پیشرفت تدریجی کرونا که میتواند رو به وخامت باشد، این بیماری را از ذات الریه متمایز میکند.
ذات الریه معمولاً پیشرفت سریعی ندارد. برای درمان اغلب بیماران ذات الریه از آنتی بیوتیک استفاده میشود. بعد از آن وضعیت بیماران ثبات پیدا میکند و رو به بهبودی میرود.
اما وضعیت بیماران مبتلا به ویروس کرونا حتی بعد از دریافت درمانهایی مثل مایعات یا داروهای استروئید هم میتواند بدتر شود. در یک پژوهش موردی بر روی یک زن ۳۳ ساله در چین، محققان متوجه شدند ۳ روز بعد از شروع درمان این زن در بیمارستان، وضعیت او از زمان بستری شدنش وخیم تر شده بود.
ویروس کرونای ووهان تا به امروز در مجموع بیشتر از ۲،۳۶۰ قربانی داشته و بیش از ۷۷ هزار نفر را مبتلا کرده. این بیماری از شهر ووهان آغاز شد که پر جمعیت ترین شهر در مرکز کشور چین است و از آن زمان به دست کم ۳۲ کشور دیگر دنیا گسترش پیدا کرده. عمدهی موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور چین رخ داده اند.